Saara online

Mitä uutisia Jyväskylä?

Etusivu Ajankohtaisten Arkisto. Ajankohtaisten arkisto. Julkaisuvuosi Hae uutisia. Hae sivustolta. Syksyn yhteishaku houkutti viime vuotta enemmän — hakijaa JAMKin tutkinto-ohjelmiin. Taas yksi uliulijuttu Ylilaudalta.. Käy sääliksi, jos yksi kuva jostakin maasta saa tuollaisen stereotypian aikaan. Joo, onhan se hirveetä jos joutus kokoajan treffeillä miettimään että ausseissa se sai varmaan niin paljon parempaa miesseuraa.

Get Jodel mobile app! Type your phone number and we'll send you the download link. Kajaanissa häntä viehättää arjen helppous ja se, että luonto on lähellä.

Myös tutut kuviot ja ystäväpiiri vaikuttavat viihtyvyyteen. Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Työ ja mielekkäät sosiaaliset suhteet ovat keskeisimpiä syitä myös niille nuorille miehille, jotka päättävät jäädä asumaan lapsuusseudulleen maaseudulle, sanoo aihetta tutkinut sosiologian väitöskirjatutkija Ville Pöysä Itä-Suomen yliopistosta.

Maaseudun suurimpia työllistäjiä ovat usein olleet perinteisesti miehisiksi mielletyt alat kuten metsäsektori. Se tarjoaa yhä monelle nuorelle miehelle lupauksen toimeentulosta ja tulevaisuudesta. Myös vapaa-ajan perinteet mukailevat usein perinteistä miestapaista tekemistä. Moni metsästää tai tykkää muuten harrastaa erämiestaitoja. Myös mopojen ja autojen rassaaminen sekä niillä ajeleminen on suosittua.

Maaseudulle jääminen ei kuitenkaan ole mikään yksioikoinen prosessi. Pöysän mukaan lähes kaikilla on jossain vaiheessa pakko lähteä. Hän puhuu lähtemisen imperatiivista, joka tulee eteen peruskoulun jälkeen niin tytöillä kuin pojillakin. Mikäli haluaa hankkia itselleen ammatin, on pakko kouluttautua. Ja ammatilliset koulut sijaitsevat usein kaupungeissa.

Päätökset lähtemisestä tai jäämisestä täsmentyvät pojilla toisen asteen aikana. He, jotka päättävät palata valmistumisen jälkeen kotiseudulle, tekevät Pöysän mukaan päätöksensä itse, eivät siksi, ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa. Jääminen kotiseudulle on monella tavalla rohkea valinta, sillä yleisessä keskustelussa nuoruus ja kaupunkielämä liitetään vahvasti yhteen. Helsingin Haagasta on löytynyt hyviä lenkkimaastoja koiran ulkoiluttamiseen.

Lautamatti kuuluu niihin, ketkä lähtevät. Hän on kotoisin Valkealasta, joka kuuluu nykyisin Kouvolaan. Helsinkiin hän muutti kolme vuotta sitten opiskelupaikkakunnaltaan Porista. Houkuttimena olivat ennen kaikkea kiinnostavat työpaikat. Asiantuntijatehtävät kiinnostavat tulevaisuudessa, Lautamatti sanoo.

Lakitiedot

Hän työskentelee tällä hetkellä assistenttina opetus- ja kulttuuriministeriössä, edellinen työpaikka oli eduskunta-avustajana. Kulttuuriperinnön tutkimuksen opinnot ovat vielä kesken Turun yliopiston Porin Kampuksella. Yliopistokaupunkiin muuttaminen tuntui hänelle luontevalta jatkumolta lukion jälkeen. Koulu oli aina sujunut hyvin. Lautamatti on itsekin huomannut, että samassa yläkoulussa olleet tytöt lähtivät useimmiten lukioon ja sen jälkeen korkeakouluun, kun taas monet pojat menivät ammattikouluun ja työllistyivät Kouvolan seudulle.

Naisten muuttaminen kaupunkeihin on globaali ilmiö, sanoo Itä-Suomen yliopiston Pöysä. Yksi syy ilmiölle on se, mistä Lautamattikin puhuu: koulutus ja houkuttelevammat työpaikat ovat useimmiten muualla. Samuli Leppälä , Pikaviestimet Sovellukset ja palvelut.

DNA Business. Kaupallinen yhteistyö. Viive on mikropalveluiden ja monoliittien yhteinen vitsaus — koodarin kannattaa keskustella verkko-operaattorin kanssa. Käsite sosiaalinen media voi tarkoittaa aivan eri asioita eri ihmisille, mutta mitä se sosiaalinen media sitten oikeasti tarkoittaa?

Seikkailuvinkkejä Jyväskylään

Termi sosiaalinen viittaa toisten ihmisten kanssa toimimiseen sekä tietojen jakamiseen ja vastaanottamiseen henkilöltä toiselle.

Media taas viittaa kommunikointivälineeseen, kuten esimerkiksi Internettiin. Sosiaalisella medialla tarkoitetaan siis Internet-pohjaisia kommunikaatiovälineitä, joiden avulla ihmisten on mahdollista olla yhteydessä toisiinsa sekä jakaa ja vastaanottaa tietoa. Nations Kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus korvaantuu yhä useammin erilaisten teknologisesti välittyneiden viestien muodossa. Verkkoympäristössä tapahtuvaan viestintään liittyy usein käyttäjien huoli siitä, kuinka toiset käyttäjät tulkitsevat jaetut sisällöt sekä minkälaisia vaikutuksia.

Yksilöiden välisessä digitaalisesti tapahtuvassa kommunikaatiossa luottamuksen aikaansaamiseksi vaaditaan erilaisia työkaluja sekä yhteisesti sovittuja henkilökohtaisen viestinnän käyttäytymissääntöjä. Lampinen Uskottavaan sekä vaikuttavaan viestintään tarvitaan läsnäoloa.

Vuorovaikutus on monessa kanavassa hyvinkin nopeasti tapahtuvaa toimintaa, sillä lähes jokaisessa kanavassa on käytössä niin sanotut pikaviestintäpalvelut. Toisinaan viestien vaihtaminen voi myös tapahtua pidemmällä viiveellä. Pikaviestipalveluissa läsnäolon tuntu riippuu eniten viestijöiden omista käytösmalleista sekä odotuksista.

Tunnetta käyttäjän läsnäolosta tuovat esimerkiksi sovelluksen tai verkkoympäristön tilaviesti esimerkiksi tavoitettavissa, varattu, ei saa häiritä sekä käyttäjän reagoiminen saapuneisiin kommentteihin ja viesteihin.

Verkkosivustoilla ja blogimaailmassa tarpeeksi usein ja säännöllisesti päivitetty sisältö sekä erilaisten tapahtumien seuraaminen tuovat tuntua henkilön läsnäolosta. Aalto ym Sosiaalisessa mediassa jo melko yleisenä ilmiönä on käyttäjien huomionhakuisuus. Sosiaalipsykologi Janne Viljamaan sanoin jokainen on hiukan narsisti: useimmat nauttivat, kun saavat huomiota. Suosiota, huomiota ja tykkäyksiä haetaan pitämällä itsestään meteliä sekä keräämällä huomiota erilaisten päivitysten avulla.

Ystäviä ja seuraajia haalitaan valtavasti, mutta tavataanko näitä nettiyhteisöjen ystäviä koskaan oikeassa elämässä? Moni henkilö saattaa sosiaalisessa mediassa kirjoittaa hyvinkin rajuja mielipiteitä asiantuntevaan sävyyn, mutta ei kuitenkaan kestä julkaisuunsa tai itseensä kohdistuvaa arvostelua. Linkoheimo Sosiaalinen vertailu kuuluu ihmisluontoon, sillä ihminen tahtoo jollain tavalla mitata omaa kehitystään mistä voit tietää, missä asioissa olet hyvä tai huono, jos et vertaa itseäsi johonkin lähtökohtaan.

Ongelmalliseksi vertailu kuitenkin muodostuu, kun sosiaalisen median käyttäjä vertaa itseään ainoastaan toisten käyttäjien täydellisesti rakennettuihin profiileihin. Friedlander Sosiaalisessa mediassa on mahdollista esiintyä sellaisena, kuin käyttäjä itse haluaa, ja päivityksiä tehdäänkin usein vain positiivisista ja iloisista asioista, jolloin päivän kurjuudet jäävät taka-alalle Linkoheimo Tämä voi aiheuttaa ilmiön, jossa profiilien katselija saattaa tuntea masennusta tai ahdistusta omasta elämästään, jota hän vertaa näihin virheettömiin profiileihin.

Tällaisissa profiileissa käyttäjät esittelevät vain julkisivun itsestään ja elämästään, ainoastaan ne asiat, jotka profiilin omistaja haluaa toisille ihmisille tuoda julki. Tämänkaltaiset profiilit ja julkaisut tuovat sosiaaliseen mediaan myös tietynlaista ryhmäpainetta, jonka johdosta syntyy yhä enemmän kaunisteltuja julkaisuja. Friedlander Tässä kappaleessa esitellään kaksi sosiaalisen median kanavaa, jotka ovat linkittyneet Tinderiin sovelluksen kirjautumissysteemin kautta Facebook ja Instagram.

Vasta kaksi kuukautta sovelluksen julkaisemisen jälkeen sillä oli jo yli miljoona käyttäjää ympäri maailmaa. WeRSM Nykypäivänä Instagramilla on yli miljoonaa käyttäjää ja sen tarkoituksena on antaa käyttäjille mahdollisuus muokata kuvia ja videoita suodattimien sekä muokkaustyökalujen avulla.

Google Sovelluksessa on mahdollista lähettää yksityisiä kuva- ja videoviestejä toisille käyttäjille, muokata kuvia ja videoita, lisätä niitä kuvakarttaan sekä myös merkitä toisia käyttäjiä käyttäjän omiin kuviin WeRSM Instagramissa käyttäjät voivat seurata kavereiden lisäksi myös muita kiinnostavia Instagramin käyttäjiä, kuten esimerkiksi julkkiksia, urheilijoita tai valokuvaajia.

Idea sovelluksen rakentamiseen on lähtenyt rakkaudesta valokuvaamiseen. Instagramin luojat halusivat mahdollistaa kiinnostavien kuvien ottamisen myös älypuhelinten kameroilla, eikä vain suurilla ja vanhanaikaisilla kameroilla, ja päättivät luoda sovelluksen tätä tarkoitusta varten. Instagramin tarkoituksena onkin kokea käyttäjien elämää kuvien välityksellä. Sovelluksen avulla käyttäjien on mahdollista kokea yhtenäisempi maailma.

Instagram Sovellus on ilmainen ja sen voi hankkia niin AppStoresta kuin myös Play-kaupasta Instagram Facebook Facebook on vuonna perustettu sivusto, jonka tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus jakaa kokemuksiaan sekä tehdä maailmasta avoimempi ja yhtenäisempi. Facebookia käytetään yhteydenpidossa ystäviin ja perheeseen, maailman menojen seuraamiseen ja asioiden jakamiseen.

Seksiseuraa Jyväskylä: 5 paikkaa löytää seksiä Jyväskylässä | Panomestari

Facebook Sivusto on siis tarkoitettu sosiaalisten verkostojen ylläpitämiseen, ja siellä on mahdollista olla yhteydessä toisiin käyttäjiin sekä jakaa tietoa. Nykypäivänä Facebook on yksi maailman suurimmista sosiaalisen median kanavista, sillä sivustolla on yhteensä yli biljoona käyttäjää ympäri maailmaa.

Goodwill Community Foundation Facebook on sivusto, jossa käyttäjät voivat muun muassa verkostoitua tuttujen sekä tuntemattomien ihmisten kanssa, jakaa ja vastaanottaa tietoa, liittyä ryhmiin ja tapahtumiin sekä pelata pelejä.

Sivusto tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuksia myös reaaliaikaisiin keskusteluihin sekä omien ryhmien luomiseen. Myös useat yritykset luovat tapahtumilleen omia tapahtumasivuja, joihin käyttäjät voivat halutessaan liittyä ja näin ollen näyttää osallistuvansa kyseiseen tapahtumaan. Haasio , Tilapäivityksiä selaillessa käyttäjän on myös mahdollista tykätä toisten käyttäjien päivityksistä. Haasio , Suosio perustuu myös siihen, että käyttäjä voi samanaikaisesti olla yhteydessä sekä jakaa tietoa toisille käyttäjille.

Myös moni muu Internet-sivusto on yhdistänyt voimansa Facebookin kanssa ja tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden rekisteröityä muille Internet-sivuille pelkillä Facebook-tunnuksilla. Tutkimus suoritetaan laadullisin menetelmin, ja päämenetelmänä tutkimuksessa käytetään teemahaastattelua. Tutkimuksen aineisto kerätään kvalitatiivisen tutkimuksen menetelmillä.

Kvalitatiivisella tutkimuksella tarkoitetaan laadullisien menetelmien käyttöä aineistonhankintamenetelminä. Laadullisen tutkimuksen menetelmillä voidaan kuvata todellista elämää ja sitä, kuinka ihmiset käyttäytyvät aidoissa ympäristöissä.

Kvalitatiivisella tutkimuksella pyritään siis kuvaamaan tutkittavaa aihetta kokonaisvaltaisesti. Aineiston hankinta tapahtuu laadullisilla metodeilla, kuten järjestämällä teemahaastatteluja. Laadullisia menetelmiä käytettäessä kohdejoukko valitaan tarkoituksenmukaisesti tutkimuksen tarpeet huomioiden. Tutkimuksen tekeminen alkaa aiheen ja tutkimuskysymyksen määrittelemisestä.